Bliv Mangfoldighedsambassadør for børn og unge

Bliv Mangfoldighedsambassadør for børn og unge

Bliv Mangfoldighedsambassadør for børn og unge 17 AprilApr 2024 09:3015:30Vestergade 18E, 2. sal, 1456 København K, Danmark
Arbejder du med børn og unge? Vil du være med til at sikre trivslen for LGBT+ elever? Så kan du nu blive mangfoldighedsambassadør.
Som mangfoldighedsambassadør bliver du klædt på med viden om og redskaber til, hvordan man som fagprofessionel kan forbedre og sikre trivslen hos børn og unge, der bryder med normer for køn og seksuel orientering – og du bliver dermed en tryg voksen, de kan henvende sig til.
På kurset vil du blive klogere på de grundlæggende begreber om køn og seksuel orientering, hvad det vil sige at være LGBT+ person, og hvorfor normer for køn og seksuel orientering kan påvirke den enkeltes trivsel. Desuden vil du også få nogle gode råd til, hvordan du kan inspirere dine kolleger til bedst muligt at inkludere LGBT+ elever på jeres skole/institution, så I kan være med til at skabe et trygt rum for alle børn og unge – uanset deres køn og seksuelle orientering.

Kurset strækker sig over en arbejdsdag og henvender sig til alle fagpersoner, der beskæftiger sig med børn og unge, herunder lærere, pædagoger, sygeplejersker, socialrådgivere og skoleledere.

Kursusdagen vil bestå af både oplæg, øvelser og analyser, hvor du blandt andet vil få viden om:

– Grundlæggende viden om væsentlige LGBT+ begreber (forskel på køn og seksuel orientering, statistik/baggrundsviden om LGBT+ målgruppen).
– Hvordan ser trivsel og udfordringer ud for LGBT+ børn og -unge?
– Hvorfor fylder det så meget for særligt unge?
– Introduktion til pronominer og pronomenbrug.
– Gode råd til at skabe tryggere fællesskaber for børn og unge, der bryder med normerne for køn og seksuel orientering.
– Øvelser og redskaber til, hvordan man i det daglige kan møde og støtte LGBT+ børn og -unge.

Efter du har gennemført kurset, modtager du et mangfoldighedsdiplom, som beviser, at dine nyvundne kompetencer på LGBT+ området. Derudover modtager du:

– Den lille guide til pronominer
– Muleposen: Queer The Future
– Plakater
– Klistermærker

Pris for deltagelse er 2495,- inkl. moms. Prisen er desuden inkl. al forplejning.
Der er kapacitet til 20 deltagere på holdet. (Ved for få tilmeldinger, er vi desværre nødt til at aflyse kurset. Sker det, vil du få besked på mail)
Reserver din plads via billetlinket.
Hvis du har spørgsmål til arrangementet, bedes du sende en mail til vores diversitetskonsulent Julia Skov: Jsk@lgbt.dk