BEVÆGELSEN SPRINGER UD

BEVÆGELSEN SPRINGER UD

BEVÆGELSEN SPRINGER UD 05 FebruarFeb 2024 08:3009:30Vestergade 18E, 2. sal, 1456 København K, Danmark

Kend din queerhistorie: Bevægelsen springer ud 

I år fejrer vi LGBT+ Danmarks 75 års jubilæum, og i den anledning vil vi bidrage til at råde bod på den manglende viden, der er om dansk LGBT+ historie med serien Kend din queerhistorie. Glæd dig til denne talk med forfatter og 70’er aktivist Jytte Larsen, der vil fortælle om, hvordan det var at være en del af 70’erne frisind og energi. 

70’erne var en brydningstid på mange områder og også på LGBT+ området, hvor nye aktivistiske grupperinger gjorde deres indtog og forlangte opgør med fordomme og borgerlige konventioner. LGBT+ Danmarks politiske konsulent Uffe Paulsen taler med Jytte Larsen om, hvordan det var at være en del af den danske LGBT+ bevægelse. 

Der er mulighed for spørgsmål ved arrangementet, og der serveres kaffe.

Denne serie er en ud af fire morgener, hvor vi giver dig et crash course i hvilke navne og begivenheder, vi bør huske og gemme på. Vi har inviteret eksperter i dansk LGBT+ historie ind og fundet vidner fra perioderne, som sammen vil fortælle historierne om starten på fællesskabet, om udfordringerne, om tragedierne og vigtigst af alt de mange sejre. Læs mere om serien Kend din queerhistorie her: https://lgbt.dk/kend-din-queerhistorie/

Billetter kan købes fra 20. december lige her: Salg – Kend din queerhistorie: Bevægelsen springer ud (place2book.com)