Queer Skriv

Queer Skriv

Queer Skriv 26 JuniJun 2023 16:3018:30Vestergade 18E, 2. sal, 1456 København K, Denmark

Et tekstlæsningsfællesskab for skrivende queers
Hvad er en skrivekreds? En skrivekreds er et redskab i din skriveprocess. Det er et sted hvor du kan undersøge og afprøve din tekst, ved at spørge til dine læseres oplevelse. I skrivekredsen er det dig, som forfatter, der styrer samtalen, ved at spørge f.eks. hvad tænker i om forholdet mellem x og y i det her stykke?, hvordan synes I flowet er i min tekst? eller synes I at z virker som en rar person? Det er altså dig der har kontrol over hvilken samtale du gerne vil have om din tekst. Du kan også stille mere åbne spørgsmål som kan i lide sproget i teksten? eller hvad er det første I tænkte på da I læste teksten?

I skrivekredsen er vi mellem 3 og 5 mennesker, som mødes i nogle timer 1-4 gange hver måneden (alt efter kredsens behov). Vi skiftes til at dele en tekst vi selv har skrevet, hvorefter vi taler om den sammen. Skrivekredsen er et kreativt og sårbart rum, som fordrer tillid og kræver mod at deltage i.

Målet for skrivekredsen er at skabe et rum hvor vi lytter til hinandens oplevelser, erfaringer, fantasier og historier gennem tekstlæsning, og taler med respekt og forståelse for hinanden og alt det vi deler, i samtaler med og om teksterne.

Skrivekredsen tolererer ikke racisme, homofobi, transfobi, ableisme og anden diskriminerende adfærd på baggrund af køn, krop, kultur, hudfarve eller seksualitet mm. Gennem tekstlæsning taler vi gerne, med respekt, om oplevelser med diskrimination.
Skrivekredsen er for alle skrivende queers, ligegyldigt om du lige er begyndt eller er en garvet poet. Skrivende i alle aldre er velkomne.
Tekster der i bredeste forstand kan betegnes som fiktion, digtning eller autofiktion er velkomne.
Skrivekredsen er for tekster der er helt eller delvist på dansk, eller på anden vis har en relation til dansk.
Samtaler i skrivekredsen foregår på dansk.
Det er gratis at deltage i skrivekredsen.

KONTAKT
QueerSkrivKbh@lgbt.dk