Queertango

Queertango

Queertango 09 DecemberDec 2023 13:3016:00Vestergade 18E, 2. sal, 1456 København K, Danmark

TILMELDING: https://forms.gle/2FSnTfpbNnZBrHnv8

 

QUEERTANGO i LGBT+ MEDBORGERHUSET

Queertango kickstart!

 

I november og december afholder Hjalte og Nicolai over fire gange et forløb med intro-/begynderworkshops i queertango, hvor du gennem leg og eksperimenter kan møde argentisk tango i en queervenlig kontekst.

 

Undervisningen fungerer som en introduktion til argentinsk tango med fokus på at danse begge roller og at bytte roller undervejs. Der vil sikkert være dansere med forskellig erfaring til stede, og da vi bytter partner i løbet af undervisningen, kan du sagtens komme alene. Man behøver ikke komme hver gang.

 

(OBS: Medbring indendørssko, dansesko eller tykke sokker, da det er vigtigt med sko, der kan glide lidt).

 

Alle er velkomne.

 

Pris: Hvis du har mulighed for det: 50 kr.

 

 

Mere om Queertango:

 

Queertango tager sit udgangspunkt i argentinsk tango, der er en improviseret pardans.

 

Queertangodansere benytter sig ofte af at skifte mellem fører- og følgerrollen (eng.: open role). På denne måde udvikler vi evnen til at improvisere og til at udvikle det kreative udtryk. Gennem rollebytningen udforsker vi forskellige aspekter ved såvel dansen som vores egen personlighed. Og så bliver dansen altså dobbelt så sjov, når man danser begge roller!

 

Vi tilstræber selv, og opfordrer alle deltagere ved vores arrangementer, at hvert møde med et andet menneske tager udgangspunkt i gensidig tilpasning og i at værdsætte modparten uanset køn, alder, kropstype, seksuel orientering eller danseniveau.

 

Hvis du har en funktionsnedsættelse (fx nedsat syn, hørelse eller andet), er du også meget velkommen til at deltage. Du kan evt. kontakte os på forhånd, hvis du gerne vil høre mere om mulighederne, eller hvis der er særlig hensyn, vi skal tage.

 

Mere om underviserne:

 

Hjalte er uddannet i bl.a. idræt og underviser desuden i Tangospirer, en forening for tangodansere under 30 år.

Nicolai er bl.a. stemmepædagog og ivrig deltager i de mange queertangoarrangementer, der afholdes rundt omkring i Europa.

 

Læs mere og find links til hjemmesider med videoer, arrangementer og bøger om queertango på queertango.dk.